RU  UA  EN

Неділя, 26 травня
  • НБУ:USD 39.80
  • НБУ:EUR 42.95
НБУ:USD  39.80
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 травня

25 травня

Всі новини

​Відправлятимуть на перездачу теорії: в Україні посилять контроль за порушеннями ПДД

В Україні можуть посилити контроль за порушеннями правил дорожнього руху. Народні депутати працюють над законопроєктом, який передбачає введення штрафні санкції для водіїв.

Про це йдеться у програмі ДжеДАІ на телеканалі 2+2.

Так, законопроєкт запроваджує нововведення – штрафні бали. Їх відніматимуть за кожне порушення ПДР, зокрема, за непристебнутий пасок безпеки чи проїзд по дорожній смузі громадського транспорту.

У разі систематичного порушення дорожніх правил, у водія можуть забрати водійське посвідчення та відправити на перескладання іспиту на обізнаність правил дорожнього руху.

Також, окрім камер, пропонують ввести показник середньої швидкості на аварійних ділянках доріг. Наприклад, можуть поставити дві камери на автомагістралі (на в'їзді та виїзді), і, якщо авто перетне цей відрізок менше за певний проміжок часу, то за перевищення швидкості буде штраф.

Якщо водія вже позбавлено посвідчення, його можуть арештувати, оскільки не надто ефективним виявилось збільшення штрафу до 20 тисяч гривень.

Також автомобілістам можуть дозволити фіксувати порушення правил дорожнього руху на відео власного телефону і відправляти їх правоохоронцям. Зі сплаченої суми штрафу - 10% коштів надходитиме авторам таких відео.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що днями Кабінет міністрів України вніс зміни до Порядку тимчасового вилучення посвідчення водія і його повернення.