RU  UA  EN

Понеділок, 20 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 травня

18 травня

Всі новини

До 1 млн доларів: які штрафи за перевищення швидкості платять у різних країнах

В Україні у злісних порушників швидкісного режиму, які ігнорують штрафи, забирають автомобілі. А ось найбільший штраф за перевищення швидкості, накладений у світі - майже мільйон доларів.

Про це розповідає Autoblog.

Австралійська страхова компанія Budget Direct склала статистику штрафів за перевищення швидкості у світі на основі глобальної картотеки.

У самій Австралії штрафи за перевищення швидкості варіюються залежно від штату. Так, у Новому Південному Уельсі за перевищення швидкісного ліміту водії стягають 2350 австралійських доларів (1682 доларів США). А в штаті Вікторія це ж правопорушення "коштує" максимум 793 австралійських доларів (568 доларів США), але супроводжується тимчасовою забороною на водіння.


Максимальний штраф у США за перевищення швидкості становить 2 000 доларів. Розміри грошового стягнення залежать від штату і на скільки було перевищено швидкість. У Європі штрафи за це порушення досить високі. Найбільші покарання для порушників діють у Швейцарії, Бельгії та Великій Британії .

Найбільшим випадком став штраф майже 1 мільйон доларів. Його наклали на 37-річного шведського водія, який на своєму SLS AMG розвинув швидкість до 300 кілометрів на годину на автомагістралі між Берном та Лозанною у серпні 2010 року. Другий за розміром штраф (327 доларів США) отримав водій Ferrari Testarossa, який розігнав свою машину до 136 км/год на дорозі, де максимально допустима швидкість – 85 км/год.

Як розповідав "Апостроф", в Україні можуть посилити контроль за порушеннями правил дорожнього руху. Народні депутати працюють над законопроектом, який передбачає запровадження штрафних санкцій для водіїв.