RU  UA  EN

Понеділок, 13 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

13 травня

12 травня

Всі новини

Зробить революцію в мобільності: китайські промгіганти готують серійний авторобот

Спільне підприємство з виробництва електромобілів китайського технологічного гіганта Baidu і автовиробника Geely готуються до випуску серійного авторобота, який може зробити революцію в мобільності. Перший концептуальний автомобіль буде представлений у першій половині 2022 року, а вже у 2023 розпочнеться його серійне виробництво.

Про це повідомив генеральний директор Baidu Робін Лі на конференції Baidu Create, передає Gasgoo.

За словами генерального директора, лише через 207 днів після створення у березні цього року підприємство вступило в стадію розробки інтелектуального водіння та інтелектуальної кабіни для автомобіля SIMU, встановивши новий рекорд у галузі.

Автомобільний робот, який Baidu вважає найкращим засобом пересування майбутнього, продемонструє три види філософії продукту JiDU.

По-перше, автомобіль матиме можливість автономного водіння L4, за рахунок чого він переміщатиметься вільно. У серпні цього року інтернет-компанія запустила роботизований автомобіль із можливістю автономного керування L5.

По-друге, роботизований транспортний засіб може природно спілкуватися з людьми завдяки точному розпізнаванню взаємодії людини і транспортного засобу та семантики мови. Це означає, що автомобіль може бути розумним другом, який може спілкуватися з вами віч-на-віч і розуміти ваші вимоги.

По-третє, очікується, що роботизований автомобіль матиме можливість самонавчання та само-ітерації, а тому матиме можливість вивчати користувальницькі звички та покращувати користувальницький досвід на основі даних про звички.

Найближче майбутнє інтелектуального транспорту

Робін також поділився своїм баченням інтелектуального транспорту. Для Baidu інтелектуальний транспорт є результатом глибокої інтеграції таких технологій, як штучний інтелект (AI), 5G та хмарні обчислення, у транспортний сегмент, заснований на автономному керуванні, інтелектуальних транспортних засобах та інтелектуальних дорогах.

За заявою компанії інтелектуальний транспорт може скоротити кількість дорожньо-транспортних пригод на 90%. Щорічно у всьому світі в дорожньо-транспортних пригодах помирає близько 1,35 мільйона людей, 94% з яких спричинені людськими факторами, такими як неуважність, помилки у судженнях, втома від водіння та водіння у нетверезому вигляді. Але в міру розвитку технологій автономного водіння автомобілі, які використовують такі технології, будуть безпечнішими, ніж водії-люди, вважає Baidu.

Крім того, інтелектуальний транспорт допоможе вирішити проблему заторів на дорогах. Робін сказав на конференції, що завдяки автономним транспортним засобам, V2X та інтелектуальним системам керування сигналами протягом найближчих кількох років відбудеться значне підвищення ефективності дорожнього руху. Виконавчий директор передбачив, що із зазначеними технологіями не буде обмежень на купівлю транспортних засобів та обмежень руху у так званих містах першого рівня, таких як Шанхай, Пекін протягом 5 років, а проблема заторів на дорогах буде вирішена протягом 10 років.

Більш того, автономне керування та інтелектуальний транспорт можуть допомогти знизити викиди вуглецю. Baidu сподівається скоротити викиди вуглецю через автомобілі, дороги та мобільність. Платформа послуг автономної мобільності Luobo Kuaipao, запущена у серпні цього року, запропонувала 115 000 послуг, що зробило її найбільшим постачальником послуг автономної мобільності у світі. Компанія розраховує розширити сервіс до 65 міст у 2025 році та до 100 міст у 2030 році.

На даний момент Baidu Apollo стала найактивнішою відкритою платформою для автономного водіння у всьому світі, маючи понад 210 екологічних партнерів по всьому світу, 700 000 рядків коду з відкритим вихідним кодом, які, безумовно, розширюватимуться, додав Робін.

Раніше ми повідомляли про китайський електрокар, який б'є рекорди продажів.