RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

6 травня

Всі новини

Чистити автомобіль від снігу потрібно правильно: головні поради водіям

В умовах частих снігопадів, що спостерігаються в Україні цієї зими, водіям важливо знати основні правила очищення автомобіля від снігу.

Про це пише "РБК-Україна".

Першими потрібно звільнити від снігу двері водія. Це допоможе швидше потрапити в салон, не занести туди снігу, запустити автомобіль, включити обігрів скла і обігрівач салону.

Далі краще почистити дах. Після цього – бічні вікна, капот та багажник. Це убереже від подвійної роботи з очищення скла.

Не варто нехтувати очищенням фар та ліхтарів. Якщо цього не зробити, суттєво знизиться видимість покажчиків поворотів, габаритів та стоп-сигналів, особливо у світлий час доби.

Також важливо звільнити від снігу форсунки омивача лобового скла та фар. Якщо напір рідини не зможе пробити шар снігу, водій втратить важливу функцію.

Очищення снігу в зоні між капотом та лобовим склом також необхідне: там розташовані ґрати повітрозабірників салону. Якщо на них залишиться сніг, салон постійно запотіватиме.

Найкраще зчищати сніг щіткою - вона не тільки має більшу поверхню захвату, але й менше, ніж скребок, ушкоджує лакофарбове покриття.

Чистити машину від снігу краще одразу. Навіть якщо водій не планує поїздку незабаром, сніг краще хоча б змести з вікон і даху - якщо він підтає і примерзне, то перетвориться на лід, а його прибрати набагато складніше.

Як розповідав "Апостроф", раніше експерти склали список важливих порад для водіїв, щоб далека поїздка на автомобілі в умовах снігопаду була комфортною та безпечною.