RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

Всі новини

​В Україні продовжили пільги на ввезення авто: кого торкнеться

В Україні пільги на ввезення та постачання транспортних засобів з електродвигунами продовжено до 2026 року. З 1 січня цього року набув чинності відповідний закон.

Про це повідомляє uamotors.

Даний документ передбачає і звільнення від ПДВ ввезення та постачання на українську митну територію нових авто, які укомплектовані двигуном внутрішнього згоряння із іскровим запаленням, що працюють на стиснутому або зрідженому метані, чи біогазі. Ця норма поширюється і на нові авто, вироблені в Україні.

До кінця 2035 року звільнено від оподаткування прибуток компаній, що виробляють електродвигуни, літій-іонні та літій-полімерні акумулятори, зарядні пристрої для електромобілів, та виробників авто, укомплектованих двигунами, що працюють на метані чи біогазі.

Варто зауважити, що торік фіксувалося зростання продажів електромобілів порівняно з попереднім роком, однак, експерти кажуть, що цей показник зріс головно через низьку порівняльну базу.

Як писав раніше "Апостроф", Європейський комітет з проведення незалежних краш-тестів автомобілів на безпечність Euro NCAP оприлюднив рейтинг найбільш надійних машин Європи 2021 року. Відібрано моделі авто в п'яти категоріях з найвищими результатами.