RU  UA  EN

Понеділок, 13 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.15
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

13 травня

Всі новини

У Норвегії створили вбивцю Tesla Cybertruck: однієї зарядки вистачить на 1000 кілометрів, фото

Норвезький стартап Fresco Motors представив новий вражаючий електромобіль з нехитрою назвою XL. Він може скласти дуже серйозну конкуренцію давно обіцяному Tesla Cybertruck.

Про це повідомляє dailymail.co.uk.

Поки світ продовжує чекати на запуск Tesla Cybertruck, новий проект цілком може привернути до себе загальну увагу після презентації електромобіля вартістю 115 000 доларів. Поки що подробиць не дуже багато, але відомо, що Fresco XL є повнопривідним мінівеном на вісім місць із запасом ходу в 1000 км. Fresco XL розроблений для суворішого клімату, включаючи сніг, так як компанія базується в суворій Скандинавії.

У машини мінімалістичний футуристичний дизайн.

Розробники заявили, що Fresco XL отримає інтегровану в силову структуру батарею і два електричні двигуни, яким допомагатиме АКПП на 4 передачі. До першої сотні авто буде розганятися лише за дві секунди. Максимальна швидкість – на рівні 300 км.

Незважаючи на те, що електромобіль знаходиться на ранніх стадіях розробки, він доступний для попереднього замовлення з депозитом у розмірі 1466 доларів, при цьому спочатку буде доступно 3000 моделей.

Нагадаємо, раніше повідомлялося про те, що в Україні планується продаж компактного молодіжного електрокара Citroen Ami.