RU  UA  EN

Вівторок, 21 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.50
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

21 травня

Всі новини

Не хочеш – не купуй: як мережі АЗС обдурюють українців на ціні пального

На тлі дефіциту, що утворився, українські мережі автозаправок за допомогою деяких хитрощів продають бензин дорожче заявленої вартості.

Про те, як обдурюють українських автомобілістів, йдеться у матеріалі УНІАН.

Українці скаржаться, що деякі мережі АЗС не дають змоги купити пальне прямо на заправці. Це можна зробити тільки через мобільні застосунки, в яких вартість набагато вища.

"Ціннік на АЗС при заправці один, а купити паливо можливо тільки через додаток. А в додатку оплачуєш плюс п'ять гривень за літр. Війна закінчиться, а покупець завжди голосує гаманцем", - написав автомобіліст із Київської області та додав, що йому довелося придбати десять літрів бензину А-95 за майже 480 гривень. Відповідно до ціни, зазначеної на стелі, він мав сплатити 428 гривень.

На питання: "чому так?", оператор відповів: "не хочете - не купуйте".

Зазначається, що автозаправні компанії обмежили кількість пального, що реалізується "в одні руки". Так, мережа ОККО дозволила власникам корпоративної картки Fishka за раз купувати десять і більше літрів бензину або ДП.

Для тих, хто не має такої карти, ліміт на один бак становить п'ять літрів. Повторне заправлення на тій же станції можливе не раніше, ніж через дві години.

Водночас українські мережі АЗС продовжують надавати пальне для критичної інфраструктури та автопарку ЗСУ за паливними картками та талонами. Обмежень на скраплений газ поки що немає.

Раніше ми писали, що у травні роздрібний продаж автогазу на деяких українських мережах АЗС збільшився на 70-80% у порівнянні з кінцем минулого місяця. Це стало результатом нестачі бензину та підвищеного попиту на пальне.