RU  UA  EN

Пʼятниця, 17 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

17 травня

16 травня

Всі новини

"Мутять" на різниці ціни: як АЗС обдурюють українських водіїв

Все більше українців на тлі критичного дефіциту скаржаться на недобросовісних працівників АЗС та махінації з паливом.

Про це повідомляє "Апостроф".

Спочатку боротися із високими цінами на паливо уряд вирішив держрегулюванням. Мінекономіки встановило гранично допустимі роздрібні ціни на пальне: 37,69 гривні за літр бензину та 42,63 гривні за літр дизеля. Для преміальних марок продавці можуть встановлювати надбавку 5%, отже, ціни не повинні перевищувати 39,57 гривні для бензину А-95 і 44,76 гривні для дизельного палива.

Проте в реальності урядових цін ніхто не дотримувався, продаючи бензин від 60 до 80 гривень за літр та дизель по 70–80 гривень. При цьому окремі АЗС навіть не писали на інформаційних стелах вартість палива.

Крім того, за повідомленнями автомобілістів, деякі заправки використовують відверто шахрайські схеми.

"Траса Київ – Харків, Пирятинський район, село Вікторія. На АЗС продають бензин А-95 по 60 гривень. Після заправки на 10 літрів попросив надати чек, який був пробитий по РРО та захований під стіл. Оператор казав, що вони не видають чеки , але після кількох доводів чек все ж таки виявився у мене.У чеку було 395 гривень за 10 літрів замість 600 гривень, які я заплатив насправді. Звичайно, різницю в 205 гривень мені повернули, але скільки таких як я, хто не купився на цей обман? Було викликано поліцію і написано заяву", - повідомляє користувач у столичному пабліку "Солом'янські автомобілісти".

Така нехитра схема вигадана заправниками для того, щоб класти різницю між встановленою урядом ціною та реальною вартістю палива собі у кишеню.

Ця схема має і варіації.

"Щоб хоч якось заправитися, скачав додаток партнера та купив там паливо 50 літрів по 75 гривень. Залив бак та прошу чек для звіту на роботу. У чеку літр по 44 гривні. Прошу видати чек там, де по 75 гривень за літр. Оператор каже, що мені потрібно просити чек у того, де я купував паливо, а у них ціна по 44 гривні за літр. Добре, прошу заправити мені ще раз по 44 гривні. Оператор відповідає, що у них немає палива по 44 гривні", – скаржиться користувач Богдан Животиков.

Нагадаємо, раніше експерт запропонував несподіваний спосіб подолати дефіцит пального в Україні.