RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

Всі новини

Пік пройдено, але ще чекає довгий шлях: експерт дав прогноз щодо виходу з паливної кризи

Експерти повідомляють, що Україна пройшла пік паливної кризи, хоч обсяги ресурсу на ринку ще далекі від необхідного рівня. Напружена ситуація з пальним триватиме до липня.

Стан паливного ринку прокоментував фахівець з енергетичних питань, керівник консалтингової групи "А-95" Сергій Куюн.

За його словами, наразі тотальний дефіцит пального вдалося трохи подолати.

"Кілька тижнів тому було пікове навантаження на ринок пального та тотальний дефіцит. Тепер є таке відчуття, що ми пройшли пік кризи, справді ринок починає працювати", - зазначає він.

Після того як державне регулювання цін було знято, на ринку з’явилися економічні стимули більш активно постачати пальне.

Заплановані обсяги постачання ресурсу ще далекі від виконання: найкраща ситуація - з дизелем, трохи гірша - з автомобільним газом, найгірша - з бензином.

Негативну ситуацію із наповненням ринку бензином пояснив тим, що європейські заводи зорієнтовані на покриття внутрішніх потреб, а зайвих обсягів для експорту в інші регіони не мають.

Експерт прогнозує, що паливна криза має закінчитися з початком липня: спочатку відбудеться вихід на мінімальні рівні споживання, а згодом - і на потрібні обсяги.

Нагадаємо, що в Україні у мережі не тільки з'явилася інтерактивна карта наявності пального на АЗС, а й телеграм-бот, який повідомить, тільки-но воно з'явиться у вашому місті.