RU  UA  EN

Понеділок, 20 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.50
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 травня

19 травня

18 травня

17 травня

Всі новини

Як самому розрахувати повну вартість розмитнення авто: онлайн-калькулятор

З першого липня, після скасування "нульового розмитнення", податки при ввезенні легкових та вантажних автомобілів з-за кордону повернулися – їх можна порахувати за допомогою спеціального калькулятора.

Про це повідомляє "Апостроф".

У зв'язку з війною в Україні, президентом у квітні було прийнято рішення запровадити, так зване, "нульове розмитнення" на ввезення транспортних засобів у країну. Ініціатива передбачала поповнення внутрішнього авторинку недорогими автівками, які були знищені під час військових дій. Під час ввезення машини скасовувалася плата на акциз, мито та ПДВ, натомість залишався збір в Пенсійний Фонд та за сертифікацію.

1 липня 2022 року такий порядок був скасований.

Відтепер загальна формула розмитнення автомобіля виглядає так:

Сума розмитнення = Акцизний податок + Ввізне мито + ПДВ

Після того, як власник авто сплатить необхідні митні платежі, йому необхідно буде пройти сертифікація, а потім зареєструватися у Сервісному центрі МВС. Там нарахують збір в Пенсійний фонд, який становить від 3 до 5% в залежності від вартості автомобіля. При цьому, для електромобілів, які вперше ввозяться в Україну платиться лише один акцизний податок.

Після сплати збору в Пенсійний фонд та плати за документи та номерні знаки, автомобіль буде зареєстрований та йому буде присвоєно українські номерні знаки.

Розрахувати митні платежі під час розмитнення автомобіля в 2022 році можна за цим калькулятором розмитнення:

Раніше ми писали, що в Україні вигадали альтернативу "нульовому" розмитненню євроблях.