RU  UA  EN

Середа, 1 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

30 квітня

29 квітня

28 квітня

27 квітня

26 квітня

Всі новини

Кондиціонер у машині: як правильно користуватися під час літньої спеки

Охолодити авто в спеку можна і без кондиціонера, хоча він зробить це максимально ефективно, але в той же час може стати причиною застуд та інших захворювань.

Про те, як їх уникнути, розповідає "Авто 24".

Кондиціонер влітку може спричинити застуди через перепад температур. Є небезпека отримати також гайморит, бронхіт, отит. З іншого боку, у машині можна заразитися " кондиціонерною хворобою " легіонельоз, тобто, особливою формою пневмонії.

Збудниками хвороб можуть стати грибки, бактерії та мікроби, які живуть на випарнику – теплообміннику кондиціонера. Щоб їх знищити, кондиціонер потрібно не лише очищати, а й правильно вимикати. За хвилину-дві до зупинки авто, потрібно вимкнути кондиціонер, але залишити працюючим вентилятор, що ганяє повітря в салон. Теплообмінник просушиться потоком повітря і в ньому не будуть множитися пліснява та мікроби.

Не варто виставляти у салоні набагато меншу температуру, ніж на вулиці. Якщо на вулиці +35 градусів, у машині має бути +28+30. Через 5-10 хвилин температуру можна знизити ще на кілька градусів. Також не можна спрямовувати потоки холодного повітря в обличчя, краще спрямувати їх на лобове скло, в крайньому випадку додатково - на ноги.

Через розмноження мікроорганізмів на випарнику та каналах кліматичної установки, в салоні може з'являтися неприємний запах. Щоб уникнути його, систему необхідно регулярно чистити за допомогою спеціальних пристроїв, що насичують її парами препарату, що дезінфікує.

Раніше "Апостроф" публікував корисні лайфхаки, як рятуватися від спеки вдома, на роботі та на вулиці.