RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

3 травня

2 травня

1 травня

30 квітня

29 квітня

Всі новини

Для українських водіїв запустили цікаве нововведення: у чому суть

Отримувати необхідні держпослуги за допомогою телефону – неймовірно швидко та зручно. Жителі України вже звикли до онлайн-сервісів та оцінили їхні переваги. Після початку повномасштабної війни, розв'язаної Росією в лютому, деякі онлайн-послуги для автомобілістів були скасовані, але тепер поступово повертаються до наших життів, роблячи їх простішими.

"Апостроф" розповідає про цікаве нововведення для водіїв.

Так, з 20 вересня 2022 року в Електронному кабінеті водія в Україні можна призначити належного користувача транспортного засобу або скасувати це призначення. Належним користувачем є фізична особа, яка на законних правах користується транспортом, що не належить йому.

Ініціювати призначення користувача в Електронному кабінеті зможе і власник автомобіля, який вирішив поділитись своїм транспортом, і водій, який має намір на законних підставах керувати машиною. Вони повинні знати необхідні контактні дані один одного, щоб скористатися послугою. Зробити це можна навіть якщо обидві людини знаходяться на відстані одна від одної. Для цього потрібно буде залишити свої електронні підписи.

Читайте також: За "легке" порушення ПДР можна втрапити на неприємний штраф: водіям нагадали про важливий нюанс

Щоб замовити послугу, належний користувач повинен мати у своєму кабінеті:

  • посвідчення водія певної категорії

Власник транспорту:

  • свідоцтво про реєстрацію автомобіля.

Розгляд заявки у системі – автоматичний, а обробка запиту займе до п'яти хвилин. У результаті у водія, призначеного належним користувачем, з'являється у документах в Електронному кабінеті водія та у додатку Дія свідоцтво про реєстрацію транспорту. Це значно спрощує та прискорює .

Крім того, трохи раніше стало можливим призначати належного користувача також у додатку "Дія" .

Нагадаємо, раніше "Апостроф" розповідав про те, що незважаючи на повномасштабну війну РФ проти України, а також подорожчання пального, необхідність автоперевезень нікуди не зникла, а робота, пов'язана з авто, має дуже високий попит.