RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

Як продовжити життя двірникам: три прості правила для водіїв

Вважають, що щітки склоочисника є витратним матеріалом, і в міру зношування їх потрібно просто міняти на нові. Але хитрі та економні водії із цим твердженням ніколи не погодяться. Якщо грамотно і регулярно доглядати за "двірниками", вони прослужать не один, і навіть не два сезони.

"Апостроф" розповідає, як продовжити життя "двірникам".

Акуратне встановлення

Автомобілісти, знімаючи старі щітки склоочисника, можуть пошкодити трапецію, на якій вона кріпиться. Тому перед зняттям експерти радять нанести на кріплення старого двірника спеціальне мастило. Для цього можна використовувати універсальний склад WD-40, за допомогою якого прибрати щітку буде набагато простіше. Крім того, потрібно добре перевірити, чи не хитається повідець склоочисника, тому що в іншому випадку потрібно порадитися з майстрами про те, як уникнути серйозніших і дорогих поломок.

Читайте також: Як правильно мити машину в домашніх умовах: 8 порад, щоб не було розлучень

Чистота - запорука успіху

Потрібно весь час очищати поверхню елементів, що чистять, від усіх забруднень. Для цього на губку можна капнути силікон і ретельно протерти робочу поверхню щіток. Так, бруду на губці залишається достатньо, що робить їх нееластичним і позначається на ефективності в роботі. До речі, гума під дією ультрафіолету та морозів починає розсихатися, тому тут силікон також стане чудовим помічником.

Холодної пори, крім бруду, на поверхню двірників також може налипнути сніг або з'являться крижані кірки, що не можна ігнорувати. Перед тим, як сісти за кермо, потрібно очистити скло та щітки двірників від льоду та снігу.

Омиваюча рідина на допомогу

Не можна використовувати "гумові вії" для сухого чищення скла, завжди озброюйтеся склоочисною рідиною! Обов'язково слідкуйте за тим, щоб бачок омивача не пустував і за необхідності своєчасно доливайте в нього рідину, що омиває. Влітку також можна використовувати просту дистильовану воду.

Нагадаємо, раніше "Апостроф" розповідав про те, як підготувати автомобіль до осені та холодів.