RU  UA  EN

Субота, 11 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

11 травня

Всі новини

Українці різко змінили вимоги до авто після скасування "нульової розмитнення": що обирають

Після скасування "нульової розмитнення", в Україну почали ввозити в основному авто віком приблизно в 7 років - приганяти старіші автомобілі в більшості випадків немає економічного сенсу через акцизний податок, що нараховується залежно від віку авто.

Про це повідомляє auto.24tv.

Так, починаючи з вересня, все частіше почали ввозити в Україну машини в середньому 2015 року випуску. Цікаво, що ще в травні-червні середній вік імпортних легкових автомобілів становив + 16 років.

Читайте також: Штраф або конфіскація авто: власники іномарок можуть залишитися без машини

Згідно зі статистикою, менше митних платежів українці заплатили в липні після скасування "нульової розмитнення" - 880 мільйонів гривень. Вже у серпні до бюджету потрапило 1,5 мільярда гривень, а у вересні – 1,4 мільярда. З початку повномасштабного російського вторгнення ці показники суттєво знизилися, адже до війни українці платили близько 2 млрд. гривень митних платежів щомісяця.

Такі показники не можна вважати рекордними, адже до початку повномасштабної війни українці стабільно сплачували понад 2 мільярди гривень митних платежів щомісяця.

Водночас, серед сплачених митних платежів найбільше коштів до бюджету приносить ПДВ – за вересень в Україні було сплачено 0,69 мільярда гривень цього податку. Акцизний податок становив 0,44 мільярда гривень.

Раніше ми писали, із яких країн краще пригнати авто в Україну.