RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

Всі новини

"Нульове" розмитнення в Україні можуть повернути: стосуватиметься далеко не всіх

Українські суди почали позбавляти водіїв нерозмитнених автомобілів права керування, а "нульове розмитнення" пропонують тимчасово повернути для захисників України.

Відповідну петицію розміщено на сайті Президента України.

Її автор, Дмитро Малиняк, пропонує відновити безкоштовне розмитнення авто в Україні для військовослужбовців Збройних сил та Національної гвардії України до кінця воєнного стану.

Він зареєстрував петицію 20 вересня і станом на ранок 10 жовтня, вона набрала 251 голос із 25 000 необхідних. Якщо її підтримає 25 000 українців, петицію повинен буде розглянути президент України Володимир Зеленський.

Читайте також: Як самому розрахувати повну вартість розмитнення авто: онлайн-калькулятор

До закінчення терміну збору підписів залишилось 72 дні. Однак, зважаючи на те, скільки голосів петиція набрала за 20 днів з моменту розміщення, є сумніви, що вона отримає необхідну підтримку українців.

Як повідомляв "Апостроф", в Україну за процедурою "безкоштовної розмитнення" було ввезено Ferrari Roma 2020 року випуску вартістю 221,4 тис. доларів США. Сума наданої від держави митної та податкової пільги на розмитнення власнику суперкара склала 71,3 тис. доларів.