RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

"Пенсіонерів" - на звалище: як влада хоче "подбати" про власників авто

Після запровадження обов’язкового техогляду автомобілі у віці від 15 років будуть заборонені для експлуатації.

Про це йдеться у матеріалі "Апострофа".

Одне з найважливіших положень законопроекту, який передбачає повернення обов’язкового ТО, є обмеження на вік транспортного засобу. Автомобілі, старші 15 років, не будуть допускатися до техогляду.

Відповідно до законопроекту, ці транспортні засоби заборонено експлуатувати і власники муситимуть здати їх на металобрухт. Навіть до повномасштабного вторгнення Україна була країною старих машин, де переважна більшість автопарку - автівки "не першої молодості".

Читайте також: Повернення в Україні обов'язкового ТО авто передчасно: названо головні причини

"Середній вік автомобілів складає 12 років. В країні експлуатуються мільйони автомобілів, старших 15 років. І заборона на їх використання викличе масове обурення. Звичайно, у старших машин ймовірність несправностей є вищою. І можливо було б доцільно здійснювати більш жорсткий контроль за їх технічним станом, наприклад, запровадити техогляд за автівками, старшими за 15 років. Але просто вивести їх з експлуатації ми не можемо собі дозволити. Україна не така багата країна, щоб її громадяни могли собі дозволити кожні два-три роки купувати машину в салоні, а потім продавати її і брати нову", - пояснив у коментарі "Апострофу" засновник порталу dtp.kiev.ua Владислав Антонов.

Законопроект щодо повернення обов’язкового техогляду поки ще не вносили до Верховної Ради. Ймовірно, текст документу перебуває в фазі остаточного узгодження, тому можна очікувати на певні зміни.

Також читайте повну версію матеріалу "Апострофа": Старше 15 років на звалище: як до України повертається обов'язковий техогляд