RU  UA  EN

Пʼятниця, 20 вересня
  • НБУ:USD 41.05
  • НБУ:EUR 45.60
НБУ:USD  41.05
Суспільство

Новини

20 вересня

19 вересня

Всі новини

Решті - штраф до 17 тисяч гривень: хто може "обійти" обов'язковий техогляд

З 2023 року процедура техогляду транспортних засобів в Україні може стати обов'язковою – нововведення планували запровадити у 2022 році, проте через повномасштабне російське вторгнення перенесли на 2023 рік. Згідно із законопроектом, за їзду без техогляду передбачається штраф у 17 тисяч гривень.

Про це пише Auto24.

Зазначимо, обов'язковий техогляд мали запровадити восени 2022 року, але новий закон так і не набув чинності. Однак це може статися у 2023 році, але на даний момент ясності у цьому питанні немає

Якщо закон все ж таки набуде чинності в тій самій редакції, то тим, хто не пройде техогляд, загрожуватиме 17 тисяч гривень штрафу. Проте деякі категорії транспорту буде звільнено від обов'язкового ТО.

Читайте також: Спочатку реформа - потім техогляд: чому обов'язковий ТО зараз повертати не можна

Техогляд не буде обов'язковим для:

  • машин, які не виїжджають на дороги загального користування, тобто – технологічний транспорт, який експлуатується виключно на території підприємств: заводів, автобаз, кар'єрів тощо;
  • транспортних засобів із двигуном об'ємом до 125 куб. см або електродвигуном потужністю до 4 кВт;
  • транспортних засобів, що не розвивають швидкість понад 25 км/год;
  • сільгосптехніки, яка може рухатися дорогою не швидше 40 км/год.

Як повідомляв "Апостроф", у разі повернення обов'язкового техогляду пройти його зможуть лише близько половини машин,вважають експерти.