RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

Всі новини

Відразу позбавлення прав: в Україні можуть серйозно посилити покарання для лихачів на дорогах

У наступному році планують посилити відповідальність за перевищення швидкості в Україні, зокрема у населених пунктах – у Верховній Раді уже зареєстровано відповідний законопроект №6214.

Про це повідомляє Верховна Рада України.

Читайте також: 17 тисяч штрафу за відсутність техогляду: кого не каратимуть

У разі затвердження законопроекту, відповідальність за перевищення швидкості буде наступною:

  • перевищення швидкості більш як на 20 км/год – штраф 340 грн (не змінюється);
  • перевищення більш як на 50 км/год, а у населених пунктах більш як на 30 км/год – штраф 1700 грн (не змінюється);
  • перевищення у населених пунктах більш як на 50 км/год – позбавлення права керування на строк від трьох до шести місяців;
  • перевищення у населених пунктах більш як на 70 км/год – позбавлення права керування на строк від шести місяців до одного року;

Варто зазначити, що зараз штраф за перевищення більш як на 20 км/год штраф складає 340 грн. Більш як на 50 км/год – 1700 грн.

Основною проблемою у реалізації законопроекту є система автофіксації, адже згідно українського законодавства вина за перевищення швидкості транспортного засобу, яке зафіксувала камера, лежить на власнику автомобіля, навіть, якщо він при цьому не перебуває там. У такому випадку позбавити його права керування у такому випадку буде проблематично.

Таке ж питання виникає і стосовно автівок, зареєстрованих на юридичних осіб, у такому випадку відповідальність нестиме директор підприємства. При цьому механізм позбавлення права керування для іноземців також не визначений.

Документ пройшов стадію обговорення у профільному комітеті та комітеті з питань бюджету. Наразі його рекомендовано до включення у порядок денний для голосування у сесійному залі.

Раніше ми писали, що в Україні серйозно карають за популярне порушення правил дорожнього руху.