RU  UA  EN

Середа, 8 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

8 травня

Всі новини

Є важливий нюанс: що потрібно знати про чергу проходження техогляду

В Україні наступного року збираються повернути технічний огляд автомобілів в рамках угоди про Асоціацію з Євросоюзом. Очікується, що будуть певні важливі нюанси щодо черги проходження.

Про це повідомляє "Апостроф".

Читайте також: Чи повернуть обов'язковий техогляд авто у 2023 році: всі подробиці

Так, Асоціація з ЄС передбачає імплементацію в законодавство України низки європейських директив через п'ять років після набуття чинності угоди, що відбулася наприкінці 2016-го.

Зокрема, йдеться і про директиву 2014/45, яка зобов'язує весь транспорт проходити регулярний техогляд та передбачає певний порядок такого механізму.

Згідно з її положеннями, терміни проходження техогляду для легкових некомерційних авто (до восьми сидінь, за винятком водійського) - кожні чотири роки після першої реєстрації, потім - кожні два роки.

Ця норма у новому законопроєкті повторюється, проте з одним нюансом.

Передбачається така черговість проходження перевірки:

  • водії транспортних засобів, остання цифра року першої реєстрації яких парна та нуль (2008, 2010 і т. д.), мають навідуватися в техцентр у рік, що закінчується на парну цифру та нуль;
  • власники авто із непарними числами, наприклад, зареєстрованих у 2009 чи 2011 році, повинні підтвердити експлуатаційну придатність у наступному, 2023 році.

Раніше "Апостроф" писав, чому автомобілі є Європи ризикують не пройти техогляд в Україні.