RU  UA  EN

Середа, 26 червня
  • НБУ:USD 40.30
  • НБУ:EUR 43.10
НБУ:USD  40.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 червня

Всі новини

Широкі чи вузькі? Поради водіям щодо вибору зимових шин для авто

Будь-яку машину необхідно правильно підготувати до холодів й невірно підібрані шини погіршать керованість, швидкість та динаміку транспортного засобу.

Як правило, оптимальні параметри шин вже вказані в документах до авто, але, як пише ресурс "Твоя Машина", якщо раптом знадобиться комплект іншого розміру, потрібно враховувати деякі параметри.

Насамперед шина має підходити до обода, а колеса мають знаходитися під крилами автомобіля і ніде не тертися навіть при повністю вивернутому рульовому колесі.

Читайте також: Не в'язнуть у снігу та долають будь-які перешкоди: названо найкращі авто для української зими

Звичайно, чим ширший протектор, тим стійкіше стоїть машина, але ширину слід підбирати залежно від кузова. Адже те, що ефективно для "будинку на колесах" з високим центром ваги, не буде значущим для легкого седана.

Спортивним авто ставлять тонкі та легкі шини, а важким позашляховикам – широкі та масивні. Також вибір шин залежить від місцевості – для бездоріжжя краще підійде одна гума, а для автобанів - інша.

Вузькі шини економічніші, ніж широкі та, як не дивно, краще пристосовані для їзди по снігу, утім вони не пристосовані для дощової погоди.

Широкі шини забезпечують краще зчеплення з поверхнею, але викликають й більше тертя, чим збільшують витрату палива. Вони також ускладнюють кермо і призводять до більшого радіуса повороту. Цей вид шин менше підходить для снігу, але добре пристосований як до мокрої, так і сухої дороги.

Нагадаємо, раніше ми писали, які п'ять речей мають бути в кожному автомобілі взимку.