RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

Всі новини

Українців хочуть штрафувати за неправильне перевезення тварин: законопроект

У Верховній Раді пропонують встановити для водіїв адміністративну відповідальність за порушення правил перевезення тварин в автомобілях, де чотирилапі нервують через гуркіт та вібрації.

Про це йдеться у проекті закону №9016.

У пояснювальній записці зазначається, що водії, особливо жінки, під час керування транспортним засобом тримають на колінах, на руках або ж навіть в руках собак невеликих порід, що заважає керувати транспортним засобом і дотримуватися правил дорожнього руху.

Читайте: 40 800 грн штрафу та позбавлення прав на 7 років: за безглузду "помилку" за кермом в Україні серйозно карають

Окрім того, сама тварина може відволікати водія та заважати кермуванню.

У разі ж раптової зупинки чи зіткнення "незакріплена" тварина перетворюється на "снаряд", оскільки в типовій ДТП при швидкості 50 км/год собака вагою в 20-25 кг летітиме вперед із силою удару близько 700 кг, підрахували автори законопроекту.

Нардепи зауважують, що за порушення правил перевезення тварин не встановлена відповідальність жодним нормативно-правовим актом, тому вони наголошують на необхідності запровадження штрафів за недотримання водіями правил безпечного транспортування "братів наших менших".

У разі недотримання цих правил порушнику загрожує штраф у розмірі 30 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становитиме 510 грн. Повторне порушення протягом року вже тягне за собою штраф у розмірі 50 нмдг, тобто 850 грн.

Нагадаємо, що в Україні можна перевіряти наявність штрафів за порушення ПДР і сплачувати їх онлайн за допомогою декількох ресурсів.