RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

Що робити, якщо замерзають бічні дзеркала авто: 5 народних ноу-хау

Якщо ви вже знаєте, як запустити двигун автомобіля під час сильного морозу, то варто дізнатися й те, які лайфхаки допоможуть легко й ефективно позбутися льоду на дзеркалах авто.

Про це розповідає "Апостроф".

Целофановий пакет

Читайте також: Як не допустити розширення тріщини на лобовому склі: поради водіям

Перед тим, як залишити автомобіль на ніч на вулиці, варто на зовнішні дзеркала заднього виду одягти целофанові пакети й закріпити їх резинкою, щоб захистити скло від покриття льодом.

Спирт

Звичайний спирт теж допоможе усунути заледеніння скла: налийте його в розпилювач і нанесіть рідину на скло. Достатньо буде почекати кілька хвилин, щоб лід зник. До речі, цю процедуру можна проводити регулярно, щоб запобігати утворенню льоду на дзеркалах.

Концентований водний розчин

Також можна взяти 0,5 л концентрованого водного розчину кухонної солі й змішати його з літром світлого гліцерину, а потім нанести рідину тонким шаром на на внутрішню поверхню скла. Це дозволить уникнути заледеніння скла на декілька годин.

Тепле повітря

Розігрійте пічку й спробуйте спрямувати потік теплого (не гарячого) повітря через відчинене вікно у бік дзеркал. Варто бути обережними, оскільки від різкого перепаду температур скло може тріснути.

Шкарпетки

Якщо ви вважаєте целофанові пакети ненадійними, то залишайте на ніч на дзеркалах автомобіля звичайні теплі шкарпетки.

Раніше "Апостроф" повідомляв, як відчинити двері автомобіля, якщо вони примерзли.