RU  UA  EN

Пʼятниця, 10 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

Всі новини

Чотири способи як зменшити витрату палива в авто

В Україні вартість бензину продовжує зростати. Багатьом заправкам довелося закритися, в деяких областях України на заправках спостерігається дефіцит палива.

"Апостроф" зібрав лайфхаки для автомобілістів, які допоможуть заощадити пальне.

Читайте також: На дефіцит палива можна закрити очі: 15 порад водіям для економії бензину

Слідкуйте за тиском у шинах

Не всі знають, що недостатній тиск у шинах збільшує витрату палива приблизно на три відсотки. Тому за цим потрібно постійно уважно стежити, наприклад, - підкачавши їх самостійно або ж звернутися за допомогою до працівника заправки.

Уникайте різких гальмувань

Важливо їхати плавно, з м'яким гальмуванням та акуратними поворотами. Це не тільки дозволить їздити більш комфортно та безпечно, але й заощадить значну кількість палива. Крім того, експерти рекомендують по можливості уникати різких поворотів та гальмування.

Охолоджуйте машину

Не потрібно перегрівати власний транспорт. Влітку провітрюйте салон та паркуйте авто в тіні. Перегріте повітря сильно збільшить витрати бензину і вдарить по гаманцю.

Вимкніть обладнання

Якщо ви виходите з автомобіля, не забувайте завжди відключати обладнання та всі прилади. Вони працюють від двигуна, тому навіть просто увімкнені фари впливають на витрату палива.

Нагадаємо, раніше "Апостроф" розповідав про те, із чим пов'язана зміна тренду на вітчизняному ринку нафтопродуктів , і чи не почнуть вони знову дорожчати після введення в Євросоюзом ембарго на постачання бензину та дизеля з РФ.

Крім того, раніше автомобільні експерти дали водіям три дієві лайфхаки, які дозволять суттєво заощадити на витраті палива .