RU  UA  EN

Середа, 9 жовтня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 44.75
НБУ:USD  40.85
Суспільство

Новини

9 жовтня

Всі новини

Чому продають авто на українській реєстрації в ЄС: детальне пояснення

У деяких країнах Євросоюзу, зокрема в Німеччині, біженцям дозволили їздити на автомобілях на українських номерах без реєстрації, проте незабаром термін цього дозволу може закінчиться, у зв'язку з цим українці почали активно продавати власні машини на українській реєстрації.

Про це розповіли в "РБК-Україна".

За словами Людмили Жук, яка після початку повномасштабної війни переїхала у громаду Карлсруе на заході Німеччини, серед українців поширилася інформація, що термін дії можливості їздити на авто з українськими номерами без реєстрації незабаром закінчиться.

Читайте також: Допомога українським біженцям у Європі: яка зараз ситуація у різних країнах

"Люди стали переживати через невизначеність, офіційної інформації щодо цього не бачили, і почали з’являтись багато оголошень про продаж авто на українській реєстрації. З продажем були проблеми – одним було дорого, інші не хотіли брати, бо все одно їм так само треба було б перереєстровувати це авто", – пояснила вона.

Автомобілі найчастіше купували або посередники, щоб завезти знову їх в Україну та продати там дорожче, або українці, які готові перереєструвати машину.

"Люди стикнулися з тим, що такі авто довелося продавати в Німеччині значно дешевше, ніж вони коштували б в Україні. Якщо публікували оголошення в групах для українців, їх там починали критикувати, мовляв, чому так дорого. Словом, у когось вдавалося продати, у когось – ні", – сказала Людмила.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що в Україні створили мобільний застосунок для пошуку роботи за кордоном.