RU  UA  EN

Субота, 11 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

11 травня

Всі новини

Водіям на замітку: як правильно зберігати шини для авто

Відповідальні автовласники зазвичай мають два комплекти шин – зимові та літні. Однак не кожен знає, як правильно їх зберігати, що може призвести до необхідності більш частої заміни та витрат чималої кількості грошей.

Як правильно зберігати шини, розповідає "Апостроф".

Неправильне зберігання покришок може призвести до пошкодження матеріалу та неможливості його подальшого використання.

Правильне місце

Зберігання шин вимагає дотримання певних умов, щоб уникнути негативного впливу на якість матеріалу. Рекомендується не допускати температури вище 25 градусів Цельсія і не менше +10 градусів. Крім того, приміщення, де зберігаються шини, має бути захищеним від прямих сонячних променів. Вологість повітря також відіграє роль у збереженні якості покришок і має бути на прийнятному рівні.

Читайте також: Рідкісні гості на заправці: топ-10 найекономніших у витраті палива авто

Правильне положення

Якщо шини вже одягнені на диски, їх не можна класти горизонтально, оскільки це може призвести до деформації матеріалу. Однак їх можна підвішувати чи ставити вертикально. Якщо йдеться про шини без дисків, то не рекомендується зберігати їх горизонтально, оскільки це може пошкодити гуму. Підвішування теж не є найкращим варіантом. У такому разі вертикальна установка на рівній поверхні буде правильним вибором.

Відмова від використання пакетів

Водій не повинен використовувати поліетиленові пакети для зберігання шин. Якщо покришки знаходяться в мішку, який не пропускає повітря, це може призвести до появи вологи всередині. Це, своєю чергою, може негативно вплинути стан шин. Якщо необхідно захистити колеса, краще використовувати чохли для шин. Вони виготовлені з матеріалу, який дозволяє повітря вільно циркулювати, але водночас захищає гуму від забруднень.

Раніше ми писали, що одна з популярних функцій в автомобілях виявилася дуже витратною на паливо.

  • Вас може зацікавити:

Можуть зламатися в перший рік роботи: топ-10 найненадійніших моделей авто

Нові правила перевірки водіїв на алкоголь: яка доза допустима і які штрафи у 2023 році

Забудете про ремонт: топ-15 кросоверів з "вічними двигунами"