RU  UA  EN

Понеділок, 20 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.50
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 травня

Всі новини

Вб'ють ваше авто: три помилки при їзді на "коробці-автоматі"

Автоматична трансмісія серйозно спрощує їзду автомобілем. Людині не потрібно часто вичавлювати зчеплення та трансмісію у нейтраль. Ось тільки ці машини мають особливості, які при неправильному використанні можуть обернутися серйозними поломками.

Експерти розповіли про помилки, які можуть влетіти в копійчину автолюбителям.

Читайте також: Багато водіїв забувають про них: три обов'язкові дії перед поїздкою

Перемикатися на "нейтралку"

Деякі автомобілісти, які звикли до авто з МКПП, де потрібно на зупинках перемикатися в "нейтралку", роблять це з автоматичною коробкою передач. Вони розраховують уберегти його від зносу та продовжити ресурс, але це лише шкодить гідромеханічній трансмісії.

Паркуватися без "ручника"

При постановці машини з АКПП на паркінг деякі водії забувають затягнути ручне гальмо. Але переведення в режим P ще не означає, що машина добре зафіксована на місці. Так, при переведенні в режим P на валу замикається невеликий штифт, який перешкоджає прокручування валу і тим самим стопорить КПП. Але він дуже малий, щоб витримувати великі навантаження, які відповідають повній масі транспортного засобу. Якщо машина стоїть під ухил, то навантаження на штифт зростає, і він може зламатися внаслідок руйнувань. Частинки металевих зубів і стружка тоді потрапляють у олію та можуть засмітитися маслопроводи гідроблоку та нашкодити транспорту.

Щоб уникнути надмірних навантажень на штифт експерти радять при постановці автомобіля на паркінг додатково затягувати ручне гальмо.

Пробуксувати вранці

Найгірше для автоматичної коробки, коли водій на непрогрітій машині починає буксувати. Таке буває, якщо авто залишено до ранку на відкритому мокрому ґрунті, після чого колеса пов'язують у бруді. Непрогріта коробка відчуває дефіцит олії, через що вузли трансмісії при буксуванні починають працювати на знос

Раніше "Апостроф" розповідав, як заощадити паливо під час перемикання передач.

  • Вас також може зацікавити:

Видалити бітум з авто без пошкоджень поверхні: ефективний засіб

Як дізнатися, коли час проходити техогляд: чотири основні правила

"Погода" в салоні авто: як правильно використовувати кондиціонер та клімат-контроль навесні та влітку