RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

Всі новини

За які авто в Україні доведеться платити "податок на розкіш" в 2023 році: в переліку сотні моделей

В українському уряді визначили перелік моделей автомобілів, які підпадають під транспортний податок у 2023 році –до списку внесли 226 одиниць.

Відповідний перелік опублікувало Мінекономіки.

Так, під оподаткування підпадають автомобілі, вартість яких перевищує 375 мінімальних заробітних плат, що у 2023 році дорівнює сумі понад 2,25 мільйона гривень. Оподатковуватись будуть автомобілі, які не старші п'яти років, хоча це також залежить від марки транспортного засобу.

Ставка податку складає 25 тисяч гривень і є фіксованою. Власники автомобілів, на які поширюється оподаткування, мають сплатити цю суму протягом двох місяців після отримання повідомлення від податкової служби. Зібрані кошти направляються до місцевого бюджету.

Читайте також: Податки під час купівлі та перереєстрації авто: на скільки їх збільшили у 2023 році

Під оподаткування у 2023 році потрапили 226 моделей легкових авто. Серед них – Porshe, Tesla, Toyota, Land Rove, Lexus, Bentley, Jaguar, BMW, Mersedes-Benz.

Повний список автомобілів, які підпадають під “податок на розкіш”, можна переглянути на сайті Міністерства економіки України.

Окрім цього, там можна оцінити ринкову вартість свого автомобіля та перевірити, чи підпадає він під категорію оподаткування. Для отримання такої інформації потрібно ввести марку, модель та рік випуску автомобіля в відповідні поля.

Раніше ми писали, як у 2023 році ввезти в Україну та розмитнити "євробляху".

  • Вас може зацікавити:

Можуть зламатися в перший рік роботи: топ-10 найненадійніших моделей авто

Нові правила перевірки водіїв на алкоголь: яка доза допустима та які штрафи у 2023 році

Забудете про ремонт: топ-15 кросоверів із "вічними двигунами"