RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

27 квітня

Всі новини

Законно і "з вітерцем": яка максимальна швидкість на дорогах дозволена в різних країнах

Водії, які полюбляють їздити "з вітерцем" на непристойно високій швидкості у 150 – 200 кілометрів за годину, втілити такі бажання за кордоном законно зможуть не скрізь.

"Апостроф" розповідає, яка максимальна швидкість на дорогах дозволена в різних країнах.

Читайте також: Яке навантаження для двигуна авто корисне навесні: названі оптимальні оберти

Німеччина

У Німеччині на десятках тисяч кілометрів знаменитих автобанів обмеження швидкості відсутні. Проте варто знати деякі моменти. Так, на великій кількості автобанів обмеження становить 130 км/г. На "безлімітних" автобанах таке обмеження теж існує, а різниця в тому, що за порушення швидкісного режиму не оштрафують. Однак, якщо таке перевищення призвело до аварії, то санкції до порушника будуть значно жорсткіші, ніж до учасників того ж ДТП, що не порушували швидкості. Також під час ускладнення погодних умов, світлові табло попереджають усіх учасників руху по значні обмеження швидкості – близько 80 – 90 км/г.

Острів Мен

Відомо, що острів Мен належить до місць, де дозволені екстремальні швидкості. Хоч щороку це й призводить до численних жертв. Зокрема, там з самого початку 20 століття проводять знамениту мотоциклетну гонку Tourist Trophy. Змагання давно отримало титул найнебезпечнішого для людей та техніки. Під час гонок учасники літають на швидкості до 210 км/г.

Індія

У країні контрастів, де одні на "вбитих" мопедах, мотоциклах та пошарпаних авто створюють цілковитий хаос на дорозі, інші можуть натискати на газ та мчати на шаленій швидкості. Це дозволено у південних штатах Індії, де довгий час були повністю відсутні будь-які обмеження руху по швидкості. Там були встановлені обмеження тільки для вантажівок до 200 км/г. Проте 2018 року все ж встановили адекватні обмеження. Зокрема, на швидкісних шосе – до 120 км/г, а на національних – до 100 км/г.

Арабські Емірати

В Об’єднаних Арабських Еміратах існує траса E11, довжиною у 560 км. Вона позв’язує два найбільші міста країни: Абу-Дабі та Дубай. Її збудували ще у 80-х роках минулого сторіччя, згодом модернізували. З початку 90-х обмеження швидкості там становили 160 км/г. Проте з часом знизили – до практично стандартних 140 км/г.

Італія

Складніше розібратися в обмеженнях швидкості, які існують на одній з автомагістралей Італії. Так, офіційно на автобані А1, ключовій транспортній артерії країни, діє обмеження до 150 км/г, проте фактичне обмеження – 130 км/г, тому краще його не перевищувати.

Раніше "Апостроф" розповідав, як підготуватися до техогляду і не залишитися без "колес".

  • Вас може зацікавити:

В Україні спростять замовлення красивих автономерів: у МВС назвали дату

Штрафи автофіксації повертаються в "Дію": на які зміни важливо звернути увагу

Українців стали частіше штрафувати за популярне "порушення": чому це незаконно