RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

3 травня

Всі новини

Як слід поводитися при заносі авто на снігу: поради водіям

Взимку при їзді по засніженій дорозі може статися занос автомобіля, навіть на невеликій швидкості. Це небезпечна ситуація, але з правильними знаннями та навичками її можна контролювати.

Про це пише Центр навчання водінню "Інтенсив".

Читайте також: Для чого потрібна сіль в авто: водіям озвучили несподівані причини

Розуміння відмінностей в управлінні передньопривідними та задньопривідними автомобілями під час заносу може допомогти запобігти втраті контролю та уникнути аварій. Далі про те, як правильно реагувати на замет залежно від типу приводу вашого автомобіля.

Автомобілі з переднім приводом:

Що робити при заносі: Направте кермо в бік заносу задньої осі, при цьому не знижуючи обертів двигуна. У разі сильного заносу, додайте швидкість для стабілізації автомобіля. Також важливо відчувати момент початку заносу і випереджати його, спрямовуючи кермо в бік заносу.

Автомобілі з заднім приводом:

Під час заносу поступово скидайте газ, утримуючи передні колеса у напрямку повороту. Уникайте різкого гальмування. Якщо багажник починає випереджати капот, поверніть кермо у бік заносу і потім різко поверніть його назад, одночасно скидаючи газ.

Варто підкреслити, що занос автомобіля - це завжди непередбачена і небезпечна ситуація, але з правильними знаннями та навичками її можна контролювати. Пам'ятайте, що головне під час заносу - зберігати спокій і правильно реагувати. Досвід та розуміння особливостей керування вашим авто відіграють ключову роль у безпечному водінні в зимовий період.

Раніше "Апостроф" розповідав, що радять експерти, якщо в авто не відчиняються двері через мороз.

  • Вас також може зацікавити:

Не треба їхати на мийку: лайфхак по чищенню фар авто взимку

Навіщо водії наносять гірчицю на поверхню авто: незвичайний лайфхак

Завжди буде чисто в машині: корисний лайфхак для водіїв