RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

Всі новини

Понад 30 тис. грн штрафу: для водіїв готують нове серйозне покарання

В Україні народні депутати планують переписати для водіїв деякі правила. Готують покарання за порушення допустимого рівня шуму в населених пунктах.

Про це пише профільне видання Autotheme.

Читайте також: В Україні внесли зміни до правил дорожнього руху: як виглядають нові дорожні знаки

Йдеться про проєкт закону №9564 "Про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо удосконалення адміністративної відповідальності за керування або експлуатацію транспортних засобів із перевищенням допустимого рівня шуму". Одним з ініціаторів законопроєкту є голова парламентської фракції “Слуга народу” Давид Арахамія.

Як свідчить картка на сайті Верховної Ради, документ з серпня опрацьовувався у Комітеті з питань транспорту та інфраструктури. За даними видання, законопроєкт було внесено на порядок денний Ради наприкінці лютого. Його можуть розглянути найближчим часом.

Мета проєкту - удосконалити адміністративну відповідальність за керування чи експлуатацію транспорту із перевищенням допустимого рівня шуму. Хочуть "підкорегувати" розповсюджену практику втручання у систему випускання вихлопних газів авто, що призводить до збільшення шуму від роботи двигунів.

"Так звані "прямоточні глушники", "подвійні спортивні системи" та інші технічні девайси, не передбачені конструкцією транспортних засобів та виробниками, стають факторами порушення тиші та спокою громадян, викликають незадоволення суспільства", - йшлося в поясненні необхідності його ухвалення.

Автори документа переконані, що в умовах війни гучні звуки недопустимі. Їх можна сплутати з російськими дронами-камікадзе.

Документ передбачає застосування штрафів та позбавлення прав. Зокрема, планують стягувати за гучну їзду:

  • за перше порушення - 17 тисяч гривень;
  • за повторне порушення - 34 тисячі гривень.

Нагадаємо, раніше у поліції розвіяли 10 "популярних" міфів про паски безпеки в авто.

  • Вас також може зацікавити:

Водію призначили штраф за "відсутність" документів у Дії: що вирішив суд

Чи можна штрафувати за відсутність аптечки в авто та які є винятки

Грубі гроші: за які порушення ПДР стягують найбільші штрафи