RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

Всі новини

Паски безпеки в авто: у поліції розвіяли 10 "популярних" міфів

Патрульна поліція нагадала українським водіям про обов’язковість використання ременів безпеки та розвіяла 10 популярних міфів про них.

Про це інформує пресслужба Патрульної поліції.

Там навели дані статистики, що під час застосування ременя безпеки ризик загибелі водія у разі лобового зіткнення знижується у 2,3 раза, бокового - у 1,8 раза, а в разі перекидання автомобіля - у п'ять разів.

Штраф за відсутність ременя становить 510 гривень, додають у поліції.

Міф 1. Пасок нібито заважає вибратися з машини, яка горить чи тоне

Сучасний ремінь знімається одним клацанням. Тоді як найбільшу небезпеку становить удар перед пожежею чи падінням у воду.

Міф 2. На малій швидкості паски безпеки можна не використовувати

Коли водій непристебнутий при лобовому зіткненні, є велика вірогідність розбити головою скло, в 9 із 10 випадків померти.

Міф 3. Нібито пристебнутий дорослий здатний втримати дитину на руках

Під час зіткнення на швидкості 30 км/год на дитину масою сім кілограмів діятиме сила у 135 кг, тому можливість втримати таку вагу вкрай низька

Міф 4. Під час мандрівки на невеликі відстані паски непотрібні

За статистикою, 75% випадків загибелі водія стаються в межах 40 кілометрів від дому.

Міф 5. Пасажирам на задньому сидінні необов'язково одягати пасок

Непристебнуті пасажири становлять небезпеку водієві, якого може вбити навіть дитина, що вилетіла із заднього сидіння. Не варти забувати про перевертання машини.

Міф 6. Найбезпечніше місце - за водієм

Так тільки здається, адже непристебнутий пасажир на задньому сидінні у разі лобового зіткнення може вилетіти з авто, травмувавши інших пасажирів чи водія. У 75% випадків викидання з автомобіля люди гинуть.

Міф 7. Під час аварії краще бути викинутим з авто

За статистикою, у пасажира, який опинився під час аварії поза салоном, шанс зберегти життя становить 1 зі 100. Найбільша небезпека під час ДТП - удар об частини салону.

Міф 8. Якщо є подушки безпеки, то паски необов'язкові

Подушка при розкритті рухається на людину зі швидкістю 300 км/год, що дорівнює удару боксера-важковаговика. Тоді як пасок безпеки не дає "зустрітися" з подушкою так швидко.

Міф 9. Ремінь під час аварії нібито може травмувати

Ремінь дійсно може спричинити опіки чи зламати ключицю, травмувати шию, однак такі травми значно легші порівняно з ушкодженнями без ременів.

Міф 10. З ременем безпеки незручно

Виробити звичку до ременя можна завдяки його регулярному використанню. У такому разі у непристебнутої людини може виникнути навіть почуття дискомфорту, коли нема паска.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що незабаром можна бути розмитнювати авто через "Дію", що зменшить корупцію на митницях та зекономить час водіям.