RU  UA  EN

Субота, 18 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 42.40
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

17 травня

Всі новини

Audi, Mercedes, Nissan та інші: що означають емблеми 10 найпопулярніших марок авто

У лютому в Україні було продано понад 5,5 тисяч нових авто. Але мало хто з власників знає, що означають емблеми машин.

Ресурс hotline.finance пояснює, про що "говорять" знаки брендів автомобілів.

Читайте: Керувати ними – саме задоволення: авто з найзручнішими сидіннями

TOYOTA

Японська автомобільна компанія була створена у 1935 році як відділення заводу текстильних верстатів — Toyoda Automatic Loom Works. На чолі організації стояв Киічиро Тойода, прізвище якого і лягло в основу торгової марки автомобілів. Вважається, що еліпси в логотипі — це зображення стилізованої ткацької петлі. Вона символізує єдність автовиробника, партнерів і клієнтів.

RENAULT

Рено за час існування приміряло безліч логотипів. Найвідоміший символ - витягнутий ромб, що імітує форму діаманта, з'явився в 1925 році. Стиль зображення кардинально видозмінювався в 1972, 1990, 2004 і 2007 році. Черговий ребрендинг відбувся у 2021 році. Дизайн фірмового знака замість об'ємного став плоским і монохромним.

KIA

Назва KIA походить від китайсько-корейських символів "кі" (виходити) і "а" (Азія). Тобто, у вільному перекладі це означає "вийти з Азії".

NISSAN

Емблема бренду — своєрідний символ сонця, яке сходить, що ототожнюють з щирістю.

VOLKSWAGEN

"Народний автомобіль" — так в перекладі з німецької звучить назва компанії. Емблема вибиралася на конкурсній основі. Рішення про те, який матиме вигляд логотип, прийняв Адольф Гітлер. З тих часів перетворювався фон і загальні риси знака, але незмінним залишилися накладені одна на одну літери "V" та "W".

SKODA

Автоконцерн трактує таким чином символи свого знака: велике коло — якість продукції, її універсальність; крило — глобальне просування бренду; коло (око) — точність виробництва; стріла - прагнення до прогресу, інновацій. Зелений і чорний колір, які використовуються в оформленні, також мають сенс - перший втілює турботу про світ і довкілля, а другий — багаті традиції компанії.

AUDI

Назва "Ауді" має латинське походження і перекладається як "слухай". Зімкнуті кільця означають партнерство чотирьох компаній-засновників бренду (Audi, Horch, Wanderer і DKW).

BMW

Кольори лого Bayerische Motoren Werke пов'язані з баварським прапором. Але закон забороняє використовувати офіційну символіку країни, тому автокомпанія схитрувала, розмістивши кольори в іншому порядку.

MERCEDES

Материнська компанія Mercedes-Benz Daimler Motoren Gesellschaft виробляла двигуни для авіації і суден, тому зірка з трьома променями на емблемі — символ досконалості марки в повітрі, на воді та на суші. А назву марка отримала від імені дочки засновника Еміля Еллінека.

FORD

Батьком бренду вважається Генрі Форд. Саме його підпис поміщений в овал емблеми. Ідея логотипу говорить про прихильність до традицій, мінімалізм та елегантність. Синій же колір в композиції уособлює силу і зверхність.

Нагадаємо, раніше ми розповідали про топ-5 кросоверів, які швидко вкриваються іржею.

  • Читайте також:

Жовто-блакитна стріла на склі авто: що означає ця наліпка

"Зонт" і "грузинський хрест" на авто: що означають ці знаки

Шипи у трикутнику: що означає цей знак на авто