RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

27 квітня

Всі новини

ПДВ і акцизу не буде? У Раді вирішили долю авто для військових

Ввезення в Україну автомобілів для військових за кошти держбюджету планують до кінця війни звільнити від податку на додану вартість, мита та акцизу.

Про це повідомив голова комітету з фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев.

За його словами, метою законопроєктів № 10219 та № 10220 є запровадження короткострокових стимулюючих податкових та митних пільг для сприяння органам місцевого самоврядування у забезпеченні потреб сил безпеки та оборони достатньою кількістю транспортних засобів.

Читайте: Військові експерти назвали найпопулярніші машини на фронті

Пільги запроваджуються до 31 грудня 2024 року або до кінця воєнного стану, якщо його буде скасовано раніше зазначеної дати.

Як стало відомо, звільнення від податків та мита застосовуватиметься лише для чіткого списку позицій згідно з класифікатором товарів за УКТЗЕД:

8701 (трактори, за винятком тракторів, що використовуються на заводах, складах, в портах або в аеропортах для перевезення вантажів на короткі відстані);

8702 (моторні транспортні засоби, призначені для перевезення 10 осіб та більше, включаючи водія, крім тролейбусів),

8703 (автомобілі легкові та інші транспортні засоби, крім легкових автомобілів з типом кузова седан, хетчбек, кабріолет, купе; гоночних автомобілів; транспортних засобів, що класифікуються в товарній підпозиції 8703-10, тобто спецтранспорту для пересування по снігу, перевезення спортсменів на майданчики для гри в гольф та аналогів),

8704 (транспортні засоби для перевезення вантажів);

8705 (транспортні засоби спеціального призначення, крім автобурових, автобетономішалок),

8716 (причепи та напівпричепи, інші несамохідні транспортні засоби за рядом окремо прописаних винятків).

Транспортні засоби під цими товарними кодами мають бути закуплені за бюджетні кошти виключно для безоплатної передачі ЗСУ та іншим оборонним формуванням.

Крім того, автомобілі повинні бути передані одержувачам не пізніше ніж за 45 календарних днів з дня завершення їх митного оформлення. У разі порушення зазначених вимог покупець буде зобов'язаний сплатити повну суму податків, яких стосується пільга. Також стягуватиметься й пеня.

Нагадаємо, раніше ми писали, що силам територіальної оборони регіонального управління "Північ" заборонили використання особистого транспорту для "службових цілей".

  • Читайте також:

"Тачка на Трокачку": як тероборона "воскрешає" вантажівки для фронту

Можна залишитись без машини: хто в Україні має право конфіскувати авто

Латвія передала Україні конфісковані авто на майже мільйон євро: є цікавий нюанс