RU  UA  EN

Вівторок, 30 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

30 квітня

29 квітня

Всі новини

Зображення акули на авто: що означає символ і навіщо наклеюють

Автомобілісти іноді клеять різну символіку на транспорт релігійного чи ідеологічного характеру. Зокрема, також можна побачити знак акули.

"Апостроф" розповідає, що означає відповідний знак.

Читайте також: Як перевірити двигун перед покупкою авто з пробігом: поради, до яких слід прислухатися

Акула женеться за рибою

Коли зображено дві криві лінії, які дотикаються з одного боку і перетинаються з іншого - це говорить про те, що в автомобілі - християни, які так заявляють учасникам дорожнього руху про віросповідання. Знак риби є символом Ісуса Христа, з самого початку християнства. Таким чином, християни хочуть нагадати водіям, що слова Ісуса живі і що самі не соромляться своєї релігії. Наклеювати цей символ на автомобіль почали в протестантській Німеччині.

Давньогрецькою мовою іхтіс означає риба, але це також абревіатура від "Iesus Christos Theou Yios Soter" — Ісус Христос, Син Божий, Спаситель. Християни взяли символ риби для ідентифікаційного знаку.

Часто Ісуса малювали за останнім обідом з апостолами, де можна побачити хліб, вино і рибу. Знак риби міцно асоціюється з хрещенням - початком життя, життєвої сили та їжі для християн.

Акула з’їдає християнство

Також є інші символи, які є проявом різних цінностей. Одна з наклейок - зображення акули, яка їсть рибу. Йдеться про вороже ставлення до християнства.

Риба з чотирма лапами

Є зображення риби з чотирма лапами та словом "DARWIN". Такий символ говорить про прихильність до спадщини Чарльза Дарвіна, творця теорії еволюції. Наклейка з’являється в багатьох інших конфігураціях. Які висловлюють скептичне ставлення до християнства.

Часто в ролі хижака за рибою виступає орел, скопа або альбатрос. Також можна зустріти наклейку з рибою, яку готують до вживання – наприклад, у каструлі чи сковороді.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що не можна робити при запуску двигуна авто.

  • Вас також може зацікавити:

"Погода" в салоні авто: як правильно використовувати кондиціонер та клімат-контроль навесні та влітку

Які авто в Україні мають пройти техогляд: повний список

Не витрачайте гроші на бензин: як їздити за копійки