RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

Прослужать довго і надійно: як правильно зберігати зимові шини до наступного сезону

Увага до деталей дозволяє зробити так, щоб авто прослужило довше. Зокрема це стосується зберігання зимових шин. Правильне зберігання шин важливе не тільки для збереження їхньої ефективності та безпеки, але й для продовження терміну служби.

Тому далі “Апостроф" з посиланням на Euro koleso розкаже, як правильно зберігати зимові шини, щоб вони прослужили довго.

Читайте також: Розмитнення авто перенесуть в онлайн: все можна буде зробити в "Дії"

Перший етап – очищення

Цей етап здається менш важливим, проте саме він матиме вагомий вплив на шини. Перш ніж покласти зимові шини на зберігання, важливо їх ретельно очистити. Усуньте з протекторів, бічних сторін та дисків увесь бруд, пил та маленькі камінці. Для цього можна використати м'яку щітку або ганчірку. Така підготовка забезпечить готовність шин до зберігання і допоможе уникнути корозії або інших пошкоджень.

Щоб ефективно відмити зимові шини від загального бруду та пилу, можна скористатися простим мильним розчином, застосовуючи м'яку губку чи щітку для рівномірного нанесення. Доступні також спеціалізовані очисні засоби для шин.

Перед використанням будь-якого очисного засобу варто переконатися, що він безпечний для гуми, протестувавши його на невеликій ділянці. Краще відмовитися від агресивних розчинників, які можуть негативно вплинути на матеріал шин.

Де зберігати шини

Сухе та прохолодне приміщення буде оптимальним варіантом для зберігання шин. Слід уникати місць з високою вологістю та екстремальними температурами, а також біля опалювальних приладів чи під відкритим сонцем. Забезпечте достатню вентиляцію, щоб уникнути утворення конденсату, який може призвести до корозії або цвілі.

Шини також краще зберігати на спеціалізованих стелажах або підставках, що запобігає їх деформації під власною вагою та забезпечує рівномірне розподілення тиску. Якщо шини зберігаються горизонтально, перевертайте їх кожні два місяці, щоб вони зберегли свою форму.

Перед зберіганням переконайтеся, що шини чисті та сухі, адже бруд та волога можуть негативно вплинути на стан гуми. Також перевірте, чи правильний тиск у шинах, щоб запобігти деформації. Найкраще підходить для зберігання шин спеціалізований гараж або підвал з оптимальними умовами.

На дисках чи без: як краще

Якщо ви обираєте зберігати шини без дисків, їх не варто вішати, оскільки це може викликати деформацію гуми через нерівномірне розподілення ваги. Для зберігання шин без дисків краще використовувати спеціальні стелажі або підставки, що дозволять зберегти рівномірне навантаження і уникнути деформації. Важливо тримати зимові шини у вертикальному положенні на підставках і час від часу переставляти їх для зміни положення.

Якщо обираєте зберігати зимові шини на дисках, слід підтримувати тиск приблизно на половині від стандартного, щоб уникнути деформації гуми. В такому випадку рекомендується зберігати зняті колеса, навісивши їх – це є оптимальним варіантом для рівномірного розподілу навантаження. Можна також спробувати зберігати шини в горизонтальному положенні на рівній поверхні.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, як бути з пробитим колесом, якщо немає "запаски.

  • Вас також може зацікавити:

З такими точно не розоришся: ТОП-10 автомобілів з найменшою витратою палива

Як і у яких випадках можна їхати на спущеному колесі: поради водіям

В Україні готують нові правила реєстрації вживаних авто: якими будуть зміни