RU  UA  EN

Неділя, 16 червня
  • НБУ:USD 40.40
  • НБУ:EUR 43.30
НБУ:USD  40.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

15 червня

Всі новини

В Україні змінять правила евакуації авто: за що голосувала Рада

Рада схвалила законопроєкт про заборону евакуації авто інспекторами з паркування на час війни, причиною такого рішення стало те, що водії повинні мати змогу оперативно піти в укриття.

Про цей законопроєкт повідомили на сайті Верховної ради України.

Читайте також: Якими будуть нові правила автострахування для власників машин: інфографіка

В законопроєкті йдеться про внесення змін до Кодексу про адміністративні правопорушення щодо повноважень інспекторів з паркування у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху.

Як зазначають автори, "положення проєкт підтримують ініціативу щодо надання відповідних повноважень уповноваженим особам Нацполіції".

Водночас законопроєкт не позбавляє виконкоми місцевих рад в особі інспекторів з паркування права розглядати справи про адміністративні правопорушення та виносити постанови про притягнення до адміністративної відповідальності.

Які зміни вносить законопроєкт

  • забороняється тимчасове затримання транспортного засобу інспекторами з паркування виключно під час дії правового режиму воєнного стану;
  • розширюється перелік підстав для інспекторів з паркування щодо притягнення до адміністративної відповідальності за ч. 6 ст. 122 та ч. 6 ст. 152-1;
  • уточнюються норми санкцій статей 122 та 152-1.

Як причини написання цього законопроєкту

Ціни на послуги евакуатора непрозорі та часто завищені. Безпосередньо евакуацією транспорту займаються приватні фірми або ФОПи, наближені до міської адміністрації.

Водночас слід зазначити, що під час воєнного стану масованим ракетним обстрілам піддалися густонаселені райони України.

Щоб зберегти життя і здоров'я під час авіаудару, водії змушені швидко залишати свої транспортні засоби, щоб знайти укриття, і часто порушують правила зупинки і стоянки в населеному пункті.

В такому разі неприпустимо вимагати від водіїв не порушувати правила зупинки або стоянки, адже в першу чергу вони повинні піклуватися про власне життя, а не про дотримання ПДР.

Раніше "Апостроф" писав про те, на що дивляться патрульні, зупиняючи авто.

  • Вас може зацікавити:

Як швидко відремонтувати фари і заощадити кошти: лайфхак від механіка

Для авто на обліку ТЦК почали діяти нові правила: що заборонено з 18 травня

Україні загрожує паливна криза: як це пов'язано з новими правилами мобілізації