RU  UA  EN

Четвер, 18 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 квітня

Всі новини

Джамала отримала нагороду за тріумф на "Євробаченні": опубліковані фото

Президент України Петро Порошенко присвоїв кримськотатарської співачці Джамалі, яка стала переможцем пісенного конкурсу "Євробачення-2016", звання "Народна артистка України".

Про це повідомляється на сайті глави держави.

"Це фантастична перемога. Ти зробила щасливими величезну кількість людей", - сказав Порошенко, вручаючи артистці почесну нагороду під час зустрічі.

Президент підкреслив, що її перемога в даний час має надзвичайне значення як для українського народу в цілому, так і для кримських татар зокрема.

"Тепер про трагічну історію кримськотатарського народу 72-річної давності і анексії Криму сьогодні, події в Україні знають і говорять не лише дипломати, а й звичайні люди", - зазначив він.

"Фактично на підтримку України піднявся весь світ і сьогодні приємно, що це не просто підтримка абстрактної України, а підтримка України і Криму, кримських татар. Твоя пісня, яка розповідає про історію твоєї бабусі, її маленької дочки, твого народу - це все так чіпляє за серце, що ти просто не можеш не підтримати, не проголосувати, не стати учасником великого процесу визволення Криму", - сказав Порошенко.

Джамала зі свого боку зазначила, що для неї дуже приємно отримати нагороду і визнання. "Я написала цю пісню тому, що просто не могла мовчати, тому що дуже довго ця історія була покрита страшними образами в бік кримськотатарського народу, а тепер ще й українців. Мені хотілося сказати правду", - сказала співачка.

"Чому це спрацювало, чому так Європа відреагувала? Тому, що коли ти говориш правду - правдивим голосом і через справжню музику, це дійсно не залишає шансів бути не зрозумілим. Музика має надзвичайний вплив на людство. Коли я їхала, я завжди казала - я хочу перемоги для України, для народу. Тому що ми заслуговуємо. У нас останнім часом було стільки страждань, мені хотілося принести якусь радість українцям", - додала Джамала.

Як раніше повідомляв "Апостроф", стало відомо про те, які міста України готові прийняти конкурс "Євробачення-2017".