RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

23 квітня

Всі новини

З'явилися ексклюзивні фото виявленої у Києві єгипетської мумії

"Апостроф" публікує ексклюзивні фотографії з презентації давньоєгипетських мумій, які були випадково виявлені у фондах Національного Києво-Печерського історико-культурного заповідника.

Незвичайні музейні цінності було виявлено на початку 2017 року, під час звірки фондів заповідника заступником генерального директора, археологом Сергієм Пивоваровим.

Фото: Олександр Гончаров

Як з'ясувалося, спочатку вони зберігалися в Церковно-археологічному музеї, потім перебували в Музеї атеїзму, який тоді розташовувався в Києво-Печерській Лаврі, а в до Києва потрапили ще на межі ХІХ - ХХ століть.

Кілька десятків років цих унікальні предмети, забутими перебували у фондосховищі, і тільки зараз їх було знайдено. Зараз колекція старожитностей Стародавнього Єгипту складається з двох мумій, двох розписаних саркофагів і декількох каноп (похоронних судин для внутрішніх органів).

Нагадаємо, раніше журналіст Денис Казанський викликав хвилю обурення в мережі, повідомивши інформацію про існування в Україні мавзолею радянського військового і політичного діяча Григорія Котовського, останки якого знаходяться у стані розкладу.