RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

18 квітня

Всі новини

Кінотеатрам дозволили показувати фільми "для дорослих" цілодобово

Кабінет міністрів скасував обмеження щодо показу фільмів з рейтингом "18+" для кінотеатрів.

Про це повідомляється на сайті Міністерства культури.

Як говориться в повідомленні, це рішення "сприятиме урізноманітненню вечірніх сеансів у кінотеатрах та запровадженню прогресивного зарубіжного кінодемонстраційного досвіду в Україні".

Рішення уряду розробили Мінкульт, Держкіно за пропозицією громадської спілки "Союз кінотеатрів України".

Прийняте рішення змінює Положення про державне посвідчення на право розповсюдження і демонстрування фільмів, за яким показ фільмів кіновидовищними закладами з індексом "18" можливе з 18 до 6 години і заборонене особам віком до 18 років.

Відзначається, що раніше таке правило надмірно обмежувало доступ глядача до фільмів (у тому числі українського виробництва) з індексом 18+.

За тим, щоб неповнолітні не потрапили на показ фільмів з індексом "18", повинні стежити кінодемонстратори (кінотеатри).

У заяві сказано, що таке рішення позитивно вплине "на ринкове середовище, надасть можливість глядачам переглядати фільми з означеним вище індексом у будь-який час доби, що призведе до формування сталої тенденції урізноманітнення кінотеатрального дозвілля поціновувачів національного та іноземного кінопродукту".

Нагадаємо, як раніше повідомляв "Апостроф", 2 жовтня в Києві відбулася акція проти знесення легендарних кінотеатрів "Україна" і "Кінопанорама".