RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.80
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  38.80
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

28 березня

Всі новини

Російський актор з бази "Миротворця" відзначився витівкою на кордоні з Україною: відео та реакція ДПСУ

Російський актор Андрій Мерзлікін, якому заборонений в'їзд в Україну через візити на окуповані території Донбасу та підтримку керівництва бойовиків ДНР, вбіг на територію України через поле на кордоні з Молдовою.

Відео про це сам актор виклав в Instagram.

"Ми в Молдові. Поруч кордон з Україною. В'їзд для мене заборонений, але я вирішив скористатися моментом !!! Ріпакове поле України !!!", - підписав відео Мерзлікін.

При цьому в Державній прикордонній службі України вважають, що ніяких доказів перетину кордону актором, крім його слів, немає.

Про це повідомив для УНН помічник голови Держприкордонслужби Олег Слободян.

"Це може бути провокація, це може бути будь-яке поле. Тобто стверджувати, що він знаходився саме на державному кордоні зараз немає ніяких підстав", - сказав Слободян.

Представник ДПСУ зазначив, що будь-якій особі, що перетнуло кордон України, не дивлячись на заборону, загрожує кримінальна відповідальність.

"Якщо Мерзлікін вирішиться зробити це в реальності, і ми після цього його затримаємо то його безсумнівно чекає кримінальна відповідальність", - додав Слободян.

Як повідомляв "Апостроф", раніше СБУ скасувала заборону на в'їзд в Україну шефу українського бюро австрійського телеканалу ORF Крістіану Вершютцу. У листі СБУ зазначено, що заборона на в'їзд скасований "у зв'язку з надходженням інформації про припинення існування обставин, на підставі яких особі було заборонено в'їзд".