RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

Від Трипілля до Київської Русі: в Музеї історії Києва відкрилася виставка предметів старовини

У столичному Музеї історії Києва відкрилася виставка артефактів древньої історії "Україна - Світові".

Виставку спільно організували Музейно-виставковий центр "Музей історії міста Києва" та Музей історичної та культурної спадщини "ПЛАТАР", що представив колекцію реліквій.

"Ця виставка демонструє всю велич нашої історичної спадщини - від тих часів, коли починала зароджуватися українська державність, традиції та духовність. Ми повинні пам'ятати про внесок наших предків в історію людства, в створення європейської цивілізації. Цьому треба вчити дітей, прищеплювати кожному з них гордість за те, що вони народилися на цій землі. Культура відкриває можливість об'єднувати людей з різними поглядами, з різною релігією, але з одним бажанням - робити Україну щасливою і успішною", - говорить меценат і співзасновник Музею "ПЛАТАР" Сергій Тарута.

Реліквії з колекції Музею історичного культурного спадщини ПЛАТАР відкривають відвідувачам можливість зануритися в світ давньої історії України - від часів Трипілля - однієї з найдавніших землеробських цивілізацій, яка зараз налічує 7500 років, через часи скіфів до творів епохи Київської Русі - розквіту української державності в Середньовіччі - Х-ХII ст.

Експозиція буде відкрита до 13 серпня. Вхід вільний.