RU  UA  EN

Вівторок, 23 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

23 квітня

22 квітня

Всі новини

Змусили летіти назад: в Україну не пустили відому російську актрису

Відома російська актриса Маргарита Аброськіна не змогла потрапити на зйомки в Україні через відвідування окупованого РФ Криму.

Про це повідомляє "Апостроф" з посиланням на "УНІАН".

Так, співробітники Державної прикордонної служби України виявили при прибутті літака з Білорусі російську громадянку Маргариту Аброськіну 1994 року народження.

Було виявлено, що раніше вона порушила українське законодавство, потрапивши в окупований Крим прямим рейсом з Росії і не погодивши візит з українською стороною в 2018 році.

Після роз'яснювальної бесіди їй було заборонено відвідувати територію України протягом найближчих трьох років і поставлено відповідний штамп в паспорт. Актрису посадили на зворотний літак до Білорусі.

В ДПСУ відзначили, що це 43-й випадок в 2019 році, коли діячам культури забороняють перебувати на українській території, або 915-й - в цілому з громадян іноземних держав. Всього прикордонники склали 4251 протоколи про порушення порядку в'їзду/виїзду на окуповану територію.

Як повідомляв "Апостроф", раніше Міністерство культури внесло до списку осіб, які становлять загрозу національній безпеці для України, чотирьох російських акторів, які грали у фільмі "Ополченочка".