RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

Всі новини

Археологи знайшли в Китаї ще пару сотень теракотових воїнів: фото

У Китаї виявили нові фігури теракотових воїнів, які були створені 2200 років тому для захисту імператора в загробному житті.

Про це повідомляє інформаційне агентство "Сіньхуа".

Археологи виявили ще близько 200 статуй знаменитої теракотової армії.

Знахідка була зроблена в першій з трьох ям на площі близько 400 квадратних метрів біля мавзолею імператора Цинь Шихуанді в Сіані.

Фото: Фігури теракотових воїнів

Дослідники також виявили 12 глиняних коней, залишки двох колісниць, бронзові мечі, луки і кольорові щити. Частина знайдених воїнів тримає луки, а інша - жердини.

Фото: Фігури теракотових воїнів

Теракотовою армією називають поховання більше 8 тисяч теракотових статуй китайських воїнів і їх коней біля мавзолею Цинь Шихуанді. Фігури були створені близько 2200 років тому для захисту імператора в загробному житті. Будівництво тривало 38 років і зажадало зусиль 700 тисяч робітників і ремісників. Периметр зовнішньої стіни поховання дорівнював 6 км.

Фото: Фігури теракотових воїнів

Перші статуї виявили селяни в 1974 році, коли бурили артезіанську свердловину. У 1987 році теракотова армія була включена в список всесвітньої спадщини ЮНЕСКО.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що в 2019 році археологи зробили ряд цікавих знахідок по всьому світу - в печерах Тибету, Єгипті, Мексиці, Німеччині, Казахстані та інших країнах.