RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

Всі новини

Михайло Фрідман заснував міжнародну джазову премію

Бізнесмен, засновник Alfa-Group і акціонер інвестиційної компанії LetterOne Михайло Фрідман заснував міжнародну джазову премію.

Про це повідомляє "РБК-Україна".

Молоді джазові музиканти з України можуть подати заявку на участь в європейському конкурсі "LetterOne RISING STARS Jazz Awards" на сайті до 31 жовтня.

Переможець отримає можливість виступити з концертами на престижних джазових фестивалях Європи в 2021 році. Крім організації туру, конкурс бере на себе підтримку і просування музиканта, витрати прирівнюються до грошового еквіваленту 75000 євро.

Серед європейських фестивалів-партнерів премії і Leopolis Jazz Fest, який щорічно проходить у Львові. Переможці конкурсу вже двічі виступали на сцені львівського фестивалю.

Так, в 2018 році молодий французький гітарист і композитор, переможець премії "LetterOne" Tom Ibarra (Том Ібарра) в рамках туру планував виступ на Leopolis Jazz Fest на Сцені на пл. Ринок у Львові. На жаль, під час фестивалю відбувся форс-мажор - скасували авіарейс квінтету. Гітарист із запізненням, але прибув до Львова і вийшов на головну сцену зі своїм кумиром - американським джазовим мультиінструменталістом, композитором, дворазовим володарем Греммі - Маркусом Міллером. У підсумку це був один з найяскравіших виступів фестивалю.

У 2019 на Leopolis Jazz Fest виступив переможець "LetterOne" - Adrien Brandeis (Адріен Бранді). Концерт французького піаніста з квінтетом відкрив програму головної сцени. Музиканти представили музику з дебютного альбому Адріена Бранді "Euforia".

В 2021 на Leopolis Jazz Fest плануються концерти ще двох музикантів "LetterOne": Kathrine Windfeld (переможниця 2019 роки) і майбутнього переможця 2020 року

Як раніше повідомляли ЗМІ, Михайло Фрідман - уродженець Львова. На даний момент бізнесмен проживає в Лондоні і є податковим резидентом Великобританії. У 2011 став Михайло Фрідман став ініціатором створення джазового фестивалю Leopolis Jazz Fest, який увійшов в десятку кращих європейських фестивалів за версією британського видання The Guardian.