RU  UA

6 років без Скрябіна: яким музиканта запам'ятали шанувальники

6 років тому лідер гурту "Скрябін" Андрій Кузьменко загинув в аварії. Колеги згадують, що він був людиною, яка встигала всюди: виступав у різних містах України, приділяв час сім'ї, активно допомагав під час Євромайдану та бойових дій на Донбасі.

Подробиці - у сюжеті Апостроф News о 14:00 на Апостроф TV.

Трагедія сталася, коли Скрябін повертався після концерту у Кривому Розі. О 8-й ранку поблизу села Лозуватка його позашляховик зіткнувся з молоковозом. Травми, які отримав музикант, були несумісні з життям.

Напередодні аварії Кузьма записав останнє відео, саме про цю дорогу.

"Я, Андрій Вікторович Кузьменко, роблю екскурсію для Президента і всіх депутатів Верховної Ради по дорогах нашої країни. Кілометр далі від попереднього сюжету. Я би назвав цю трасу "Спа-салон", панове депутати", - сказав музикант.

Більше половини життя співак присвятив музиці. 26 років він був лідером гурту "Скрябін". За цей час артист написав десятки пісень та кілька книг.

Цього року на широкі екрани вийде фільм, який знімають у Львові за романом Кузьменка. Книга називається "Я, Побєда і Берлін". Аудіоверсію роману озвучив сам Кузьменко.

Музикант мав чудове почуття гумору і до всього підходив з оптимізмом. Він допомогав військовим на Донбасі та навідував їх у шпиталі. Попри важкий графік концертів, Андрій знаходив час і для сім'ї.