RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

Всі новини

Музей історії міста Києва з БФ "КУЛЬТАУРА" анонсував виставку художниці Ангеліни Гафинець

партнерський матеріал

29 вересня відбудеться презентація-відкриття виставки закарпатської художниці Ангеліни Гафинець "Під іншим кутом".

Художниця демонструє підхід до натюрморту у новій колористично-площинній, мистецько-образній системі. За словами мисткині, вона пише не натюрморти, а ілюзію натюрмортів. Живопис художниці стриманий у колористичній палітрі, написаний пастозними мазками.

Ангеліна Гафинець є яскравою представницею славної закарпатської школи живопису, на колоритні твори цієї мистецької школи рівняються сучасні митці.

На думку арт-дилера, куратора, консультанта з питань українського сучасного мистецтва та формування художніх колекцій в Україні, Ігоря Абрамовича "неординарне структурне і кольорове рішення молодої художниці придає сучасне звучання класичному жанру натюрморту та інтер’єру".

Дійсний член (академік) Національної академії мистецтв України, Тіберій Сільваші відгукується про художницю так: "Є дещо спільного у художників, які живуть в кольоровому потоці, ‑ їх здатність уповільнювати час. Конкретність синього або червоного не відміняє його метафоричність, а робить цю конкретність більш значущою і неоднозначною. Ми бачимо те, що бачимо. Але мистецтво художників, що живуть у кольоровому потоці, дає можливість іншим побачити світ справжнім".

Ініціатор виставки ‑ Юрій Комельков, голова БФ "КУЛЬТАУРА" - зазначив: "Закарпатська школа живопису народила декілька поколінь видатних художників. Ключовим поєднувальним словом є "ІНШІ". В їхній творчості інша експресивність, інша емоційність, інше відношення до кольору. Вони створюють живопис під іншим кутом. Ангеліна Гафинець, продовжуючи традиції, зробила перший, але дуже потужний крок в новітньому сприйнятті кольору. Роботи, презентовані на виставці, сміливі оригінальністю індивідуального бачення".

Ангеліна Гафинець - українська художниця. Членкиня молодіжного об’єднання при Закарпатській організації Національної спілки художників України. У 2011 закінчила відділення художньої кераміки Ужгородського коледжу мистецтв ім. А. Ерделі. У 2013 отримала ступінь спеціаліста у Закарпатському художньому інституті. Здобула ступінь магістра на відділенні живопису Закарпатської академії мистецтв, навчаючись у заслуженого художника України Л. Корж-Радько. Починаючи з 2013 – учасниця обласних, всеукраїнських і міжнародних художніх виставок.

Працює у техніці олійного живопису та акварелі. Брала участь у 20 обласних виставках Закарпатської організації Національної спілки художників України. Має нагороди, Лауреат Другої премії за твір "Засніжені Карпати" (на Всеукраїнському культурно-мистецькому проекті "Мальовнича Україна" 2018); Лауреат Спеціальної Премії від партнера конкурсу "Страхова Компанія "ЮТІКО", "Срібний мольберт 2017".

Вхід на виставку - за квитками. Адреса виставки: МВЦ сучасного мистецтва, Київ, вул. Б. Хмельницького, 7.