RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

6 травня

Всі новини

Українські військові привітали українців із днем вишиванки: опубліковано яскраві фото та зворушливі відео

Сьогодні, 19 травня, відзначається всесвітній День вишиванки - цей елемент українського національного одягу став символом самоідентифікації українців та додав впізнаваності Україні в міжнародному культурному просторі. Цьогоріч це свято особливе, оскільки в країні триває повномасштабна війна. Однак наші захисники не забули про День вишивашки та привітали український народ зі святом.

"Апостроф" зібрав щирі фото та зворушливі відео, присвячені Дню вишиванки 2022 року.

У Генштабі ЗСУ опублікували фото танку, прикрашеного традиційним українським орнаментом, який, зазвичай, вишивали на сорочках, вкладаючи в нього пам'ять поколінь та створюючи справжній оберіг.

Також не залишився осторонь і один із засновників Дня вишиванки Олександр Ткачук, який до того ж є режисером документального фільму "Спадок нації". Зараз він зі зброєю в руках захищає рідну Україну.

"Вишиванка завжди зі мною, де б я не був. Вишиванка – духовна броня українців. Тримаймо стрій, переможемо!" - закликав він.

Цікавий колаж фотографій створили в Державній прикордонній службі, де з однієї сторони фото стоїть чоловік у вишиванці, а з іншої у військовій формі ЗСУ. Підписали фотографію так: "Хрестик за хрестиком, орк за орком – вбрання різні, але мета одна".

Ті, що "завжди перші" - українські Десантно-штурмові війська теж опублікували привітання для українців та показали, як вони розмальовують боєприпаси традиційним орнаментом, якими будуть знищувати російських окупантів.

У свою чергу Міністертво соціальної політики України створило надзвичайно чуттєве відео, яке пробирає до душі.

"Сьогодні в нас живе багато болю, а ще більше - великої любові. Любов живе під лікарським халатом, вогнестійким костюмом, волонтерською жилеткою, під кітелем, фартухом, плитоноскою та під зеленою флісовою кофтою. Україну - не розділити, бо її зшиває міцна нитка любові, що йде крізь усіх нас", - сказано у відео.

Взяло участь у святкуванні Дня вишиванки й Міністерство внутрішніх справ, опублікувавши фотографію одного зі своїх співробітників разом із малюком у вишиванці, яку вони називають нашим оберегом від зла.

Долучилися до святкування також очільники Чернігівської та Луганської ОДА В'ячеслав Чаус та Сергій Гайдай. Вони поділились своїми думками та фотографіями.

"Хтось одягає лише на свято, а хтось щодня; хтось — під костюм, а хтось — під військову форму…та немає жодного українця, який би не носив її у серці", - зазначив Чаус.

"Сьогодні українці в усьому світі вдягнуть вишиванки, які є маркером нашої ідентичності, генетичним кодом українського народу, одного з найдавніших у Європі та світі. Народився у сорочці – так кажуть про людину, яка пережила страшне лихо. Ми – нація народжених у вишиванках, тож здолаємо усі випробування, які випали на нашу долю, та обов’язково переможемо у праведній боротьбі за волю та мирне небо для наших дітей!" - наголосив Гайдай.

На його думку, цього року червоний колір на вишиванках символізує не любов, а кров українських захисників, які знову і знову віддають життя за незалежність нашої держави.

Раніше "Апостроф" робив добірку найкращих вітальних листівок, віршів та смс-повідомлень для привітань з Днем вишиванки.