RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

На картині Ван Гога виявили прихований портрет: фото

Британські вчені відтворили прихований під шаром іншої картини портрет двох голих чоловіків, які борються, - їх намалював видатний голландський художник Вінсент Ван Гог.

Про це повідомили в Express.

Картина створена ще 135 років тому, а її секрети відкриваються лише зараз. Портрет чоловіків знаходиться під шаром іншого твору Ван Гога - Натюрморта з луговими квітами та трояндами".

Художник повторно використав полотно, але точна причина такого вчинку експертам поки що невідома. Припускають, це було або задля економії, або через невдоволення першою картиною.

Відтворювали портрет двох чоловіків, що борються, протягом 5 місяців нейробіолог Ентоні Бурашед та фізик Джордж Канн, кандидати наук в Університетському коледжі Лондона, разом із математиком та креативним директором Єспером Ерікссоном.

"Зображення борців намальовано під "Натюрмортом з луговими квітами та трояндами", створеним у 1886-1887 роках олією на полотні розміром 100 х 80 с", - додали експерти.

Вчені використали рентгенівські промені, штучний інтелект та 3D-друк, щоб отримати повноколірну картину з тривимірними текстурованими мазками. Аби навчити алгоритм моделювати те, як могла виглядати оригінальна робота Ван Гога, вони проаналізувати сотні його картин.

"Наскільки наш варіант схожий на оригінальну картину, зараз неможливо сказати. Однак те, що ми створили, є дуже переконливим і є найкращим припущенням, яке ми можемо сьогодні отримати за допомогою сучасних технологій", - пояснили дослідники.

Читайте також: Родина понад 100 років зберігала картину Ван Гога - світ побачив її вперше