RU  UA  EN

Середа, 18 вересня
  • НБУ:USD 41.10
  • НБУ:EUR 45.55
НБУ:USD  41.10
Суспільство

Новини

18 вересня

Всі новини

Білозір розповіла, як ставиться до виїзду за кордон Винника, Потапа та Ями

Співачка Оксана Білозір вважає, що у співаків Олега Винника і Потапа, а також хореографа Влада Ями нема ніяких перспектив повернутись до України.

Про це вона розповіла в інтерв’ю "Апострофу", відповідаючи на питання про виїзд військовозобов’язаних діячів мистецтва за кордон.

"Кожен робить свій вибір. Виїхати легко. Але важко повернутись. Якщо вони зробили вибір виїхати, то я не бачу у них ніяких перспектив повернутись. Чи готові були вони, коли робили такий крок, відмовитися від своєї рідної землі? Це складне питання, на яке вони даватимуть відповідь", - сказала Білозір.

На її думку, кожна людина має право робити вибір і ми не маємо права їх у чомусь звинувачувати.

"Є багато артистів, які виїхали, багато залишилося, багато їздять, як я, я їжджу за кордон, бо люди, які опинилися там, за межами своєї культури, філософії життя, без спілкування з рідними і близькими, без знайомого середовища – вони відірвані від цього. З різних причин. Але вони з часом відчувають величезну потребу відновлення – вони не можуть вкорінитися в те чуже, не маючи підтримки від свого рідного", - зазначила співачка.

Нагадаємо, влітку 2023 року Винник зізнався, що перетнув державний кордон 26 лютого 2022 року. Зараз співак живе у Німеччині. Влад Яма каже, що йому вдалося виїхати до того, як чоловікам призовного віку обмежили виїзд. Танцівник нині перебуває з родиною в США. Потап на момент повномасштабного вторгнення знаходився в Іспанії та вирішив не повертатись додому.