RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.80
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  38.80
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

28 березня

27 березня

Всі новини

Погроми в Києві в річницю Євромайдану: у поліції повідомили нові подробиці

У поліції розповіли подробиці двох резонансних подій, які сталися в річницю Євромайдану в Києві.

Про обставини того, що відбувається, і про те, що загрожує учасникам, розповів голова столичної поліції Києва Андрій Крищенко.

Оперативники Печерського району зафіксували погром в офісі на вулиці Великій Васильківській. Хулігани вибили вікна і залишили після себе димову шашку. За цим фактом відкрито провадження за статтею "Хуліганство".

Другий погром стався на вул. Пушкінській. Ті, хто дзвонили в поліцію, повідомили, що у відділенні банку, розташованого за вказаною адресою, сталося загоряння, а на місці присутні молодики в масках. Приїхавши на місце, оперативники зафіксували пошкодження власності, вікон і стін банку.

Жертвою погромів стала 21-річна студентка з Одеси. Вона прибула на місце заворушень разом з активними учасниками нападу і збиралася зняти на відео те, що відбувається. Не втримавшись на парапеті, дівчина впала в перехід, після чого її госпіталізували.

"Усі ці події зафіксовані поліцією. Внесені кримінальні провадження за статтями 194 (Навмисне пошкодження майна) та 296 (Хуліганство)", - повідомив Крищенко.

У ході слідства винні будуть знайдені, за що їм загрожує покарання від 3 до 10 років позбавлення волі.

Нагадаємо, 21 листопада група людей вчинила погром у будівлі "Сбербанку Росії", який знаходиться в Києві біля станції метро "Льва Толстого".

Як повідомляв "Апостроф", за словами голови Нацполіції Києва, жодного з учасників зіткнень не затримали.